T: +386 1 437 98 00


Kamen za interier in eksterier

Interier

POLICE

Notranje okenske police so lahko izdelane iz enotnega, nevpadljivega naravnega kamna ali pa so del barvnih kombinacij in tako še dodaten okras vašim prostorom v povezavi s parketom, pohištvom, kamnitim tlakom, kaminom ali pultom.
 


STOPNICE

Kamnite stopnice poudarjajo opaznost vašega stopnišča in mu tako poleg funkcionalnosti dodajo še estetsko funkcijo. Za kamnite obloge stopnic se lahko uporablja vse vrste naravnega kamna, možne so tudi različne obdelave, ki dajejo kamnu občutek topline (peskanje, krtačenje).
 

TALNE IN STENSKE OBLOGE

Kamen kot talna obloga se že dolgo ne uporablja več samo v vežah in vetrolovih saj je možna montaža kamna tudi v prostorih s talnim ogrevanjem. Kamniti tlak bo ne glede na to ali bo enoten ali enobarven ali z različnimi barvnimi kombinacijami, bordurami, mozaiki ali intarzijami poudaril pomembnost posameznega prostora. Kot notranjo kamnito oblogo lahko uporabimo praktično vse vrste naravnega kamna, z različnimi končnimi obdelavami površine (polirano, mat brušeno, krtačeno, leather finish, mokri ali naravni videz). Notranje kamnite stenske obloge se najpogosteje izdelujejo kot obloga posameznih sten ali betonskih stebrov z namenom, da poudarimo posamezen arhitekturni element ali da posameznemu delu prostora dodamo neko vrednost. Za stenske kamnite obloge so aktualne različne površinske obdelave (grobo peskano, štokanje,špičenje, hydrofinish, različni utori in slepe fuge, kombinacija različnih debelin, lomljen kamen), ki pri talnih oblogah ne pridejo v poštev.
 

KUHINJSKI IN KOPALNIŠKI PULTI

Kamniti kuhinjski pult bo izgled vaše kuhinje zaokrožil v skladno celoto, saj so zaradi številne izbire različnih vrst in barv kamna možnosti kombinacij praktično neomejene. Praviloma se za kuhinjske pulte uporabljajo graniti,porfirji in kvarciti, v zadnjem času pa pogosto tudi Travertin (kitane in krtačene obdelave), pa tudi Quartz (tehnični kamen). Kamnite površine se impregnirajo z zdravju neškodljivimi premazi, tako da je strah pred madeži odveč. Zelo pogosta je žgana ali peskana in nato krtačena obdelava, ki daje sicer hladnemu kamnu občutek topline in mehkobe. Kamniti kopalniški pulti so zaradi bogate strukture in topline ponavadi izdelani iz različnih vrst marmorja ali oniksa, ki tako daje vaši kopalnici nekaj več.
 

ŠANKI

Zaradi združevanja prej ponavadi ločenih prostorov (kuhinja, jedilnica, dnevna soba), je kamniti šank lahko idealna pregrada med posameznimi deli bivalnega prostora. Pogosto je tudi mesto druženja ali sprejemanja gostov in del komunikacije med kuhinjskim in jedilnim delom prostora.
 

KAMINI

Poleg ognja, ki izžareva toploto in prostoru daje življenje, je kamnita obloga kamina tista, ki bo vaš kamin naredila opazen tudi takrat, ko ogenj ne bo gorel. Kamnita obloga poudari kamin, kot pomemben arhitekturni element.
 

KOPALNICE

Kopalnica oblečena z naravnim kamnom ni samo za kralje. S pravilno izbiro vrste kamna lahko postane prostor v katerega se boste z veseljem vračali ne samo zaradi vašega tuša. Mogoče so številne kombinacije različnih vrst kamna in različni načini polaganja (v« sliko«, na »odprto knjigo«), ki bodo poudarili izgled vsakega kosa kamna, kot naravnega materiala.
 

MASIVNA KORITA IN TUŠ KADI

Prednost kamnitega masivnega korita ali tuš kadi je v tem, da ga lahko izdelamo v poljubni dimenziji, glede na vaše potrebe. Vsak tak izdelek je unikaten in kot tak opazen v vsakem prostoru. 

Eksterier

POLICE

Zunanje kamnite okenske police skupaj s fasado in okni pripomorejo k skladnemu izgledu vašega objekta. Praviloma se izdelujejo iz granita ali porfirja, ki sta dovolj obstojna pred vremenskimi vplivi. Možne so številne obdelave vidnega profila in različne debeline za bogatejši videz.
 

STOPNICE

Zunanje kamnite stopnice ne služijo samo povezavi med različnimi nivoji vašega vrta ali dvorišča, ampak zunanji izgled vašega objekta združijo v skladno celoto, lahko tudi skupaj s kamnitim tlakom, robniki, coklom in policami. Kamnita površina mora biti zato, da ne drsi žagane, peskane, žgane ali štokane obdelave. Praviloma se za zunanje kamnite stopnice uporablja granit, porfir ali kvarcit, v krajih ob morju pa tudi trši apnenci, marmorji in peščenjaki.
 

TALNE IN STENSKE OBLOGE

Zunanji kamniti tlak bistveno pripomore k lepšemu izgledu zunanje ureditve vašega objekta. Možne so številne kombinacije naravnega kamna različnih obdelav (žagano, peskano, žgano in štokano) in formatov, s čimer tudi pri večjih površinah lahko dosežemo primerno razgibanost in raznolikost. Uporabljamo enake materiale kot pri stopnicah. Za kamnite obloge betonskih zidov, parapetov, škarp, cokla ali tudi fasade, lahko poleg omenjenih obdelav in materialov uporabljamo tudi bolj »grobe« površinske obdelave (lomljenje, grobo peskanje, hydrofinish) in različne vrste bunje, lomljenca ali rustike.
 

OKENSKI IN VRATNI OKVIRJI - PORTALI

Nadgradnja kamnitih okenskih polic je obloga celotne špalete z naravnim kamnom. Izvede se lahko kot obloga notranjega dela špalete, možna pa je tudi L oblika, ki daje izgled masivnega okenskega okvirja, saj je kamen tudi s frontalne strani okrog okenske odprtine v poljubni širini. Izdela se lahko tudi masivni okenski okvir - jerta. Podobne so tudi možnosti izvedbe portala na vhodnih ali tudi drugih vratih, ki še poudari pomembnost objekta in vhod v stavbo naredi bogatejši.
 

LETNE KUHINJE

Vse pogostejši arhitekturni element pri povezavi vrta z notranjim bivalnim delom je letna kuhinja, ki omogoča pripravo hrane izven hiše. Naravni kamen se tukaj lahko pojavi kot obloga zunanjega kurišča oziroma žara ali krušne peči, kot delovni pult, masivna miza in klop in seveda tudi kot različne talne in stenske obloge.
 

STEBRI

Steber je najbolj značilen gradbeni element. Jonski, dorski in korintski stebrni redovi so se razvili v grški arhitekturi, kasneje v rimski arhitekturi še kompozitni toskanski. Teh pet stebrnih redov predstavlja temelj klasične arhitekture. Stebri danes lahko služijo samo kot okras ali pa imajo tudi nosilno funkcijo. Možna je izvedba kot obloga betonskih ali kovinskih stebrov, različnih prerezov in tudi masivnih kamnitih stebrov. 

 GALERIJA - KAMEN ZA INTERIER IN EKSTERIER
Na ogled vam ponujamo zgolj del materialov iz naše bogate ponudbe, ki jih lahko izberete za vaš objekt. 
Oglejte si več >>

UGODNA PONUDBA
Oglejte si izdelke za opremo interierjev in eksterierjev iz zaloge, ki vam jih nudimo po posebno ugodnih cenah.
Oglejte si več >>


Želite dodatne informacije?

Smo na naših straneh izpustili kakšno informacijo, ki vas še posebej zanima? Nam želite posredovati povpraševanje? Želimo si vaših vprašanj in komentarjev. V najkrajšem možnem času vam bomo posredovali odgovore in pojasnila.

Stopite v stik z nami >>© 2013 VM Kunovar, kamnoseški izdelki d.o.o. |


 KONTAKTNI PODATKI

VM Kunovar,
kamnoseški izdelki d.o.o.
 
Na Žalah 3, 1000 Ljubljana
1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 1 437 98 00
F: +386 1 437 98 05
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  
Zemljevid